APK Keuring

De algemene periodieke keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorden en het milieu te beschermen. Een APK keuring duurt een klein uurtje en indien u dat aangeeft, is daar op te wachten.

Een APK keuring is een momentopname en geen garantie dat u het komende jaar geen kosten aan uw auto krijgt. De keurmeester controleert alleen de aspecten die te maken hebben met de verkeersveiligheid en het milieu.

Onderhoudsaspecten die de levensduur van uw auto verlengen, zoals het reinigen van de remmen, het vervangen van het filterwerk, olie, de bougies, etc. valt niet onder de APK. Wij adviseren dus om de APK te combineren met een kleine of grote onderhoudsbeurt.

APK Verlopen? Dekking autoverzekering vervalt

Is de APK van uw auto verlopen? Dan mag u niet de openbare weg op. Doet u dit toch en raakt u betrokken bij een ongeval, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade meestal niet. Zeker als u een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan de auto.

Heeft het ongeval niets te maken met de technische staat van uw auto, dan vergoedt uw verzekeraar de schade wel, maar u moet wel kunnen bewijzen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan uw auto. (Bron: Independer, RDW)

Laat uw auto daarom tijdig bij ons keuren, zodat u vervelende situaties voorkomt.

Kosten

Een APK keuring voor een benzine auto kost € 39,50. Voor een diesel auto zijn de APK keurings kosten € 49,50. Dit is inclusief btw, viergasmeting en afmeldkosten.

Neem contact op voor een APK Keuring

Contact met Doornspijk

Contact met Nijmegen